'Niet terug naar het verleden'

Één van mijn examen opdrachten was het maken van een serie over spiritualiteit. Na wat onderzoek wilde ik een serie maken over de concentratiekampen in Nederland. Met de insteek dat we met alle onrust in de wereld niet terug moeten naar het verleden. Maar er juist van moeten leren.

Ik heb voor deze serie meerdere kampen en herdenkingsdiensten bezocht. Ook ben ik met een kamp overlevende terug gegaan naar de plek waar zijn barak stond.

Met de heer Mouw was ik terug op de plek waar hij als kleine jongen zag hoe kamp commandant Kemmeker zijn dagelijkse ronden over kamp Westerbork maakten.

Opleidingsportfolio

"Die angst als de trein komt. We wisten inmiddels wat dat betekende" De heer Mouw.

De serie 'niet terug naar het verleden' is een serie waaraan ik steeds zal blijven werken omdat we niet moeten vergeten.

Fotoserie